Mode-Mikkelsen tilbage ved roret

Stifteren af Day Birger et Mikkelsen køber sit livsværk tilbage og sætter punktum for modeimperiets islandske eventyr.

Keld Mikkelsen er atter eneejer af sit livsværk, Day Birger et Mikkelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det islandske eventyr er slut for modemærket Day Birger et Mikkelsen.

Investeringsbanken Straumur, der overtog halvdelen af aktierne i virksomheden, efter Baugur gik konkurs, har solgt hele herligheden, og på sin vis er modevirksomheden dermed kommet hjem.

Køberen er nemlig ingen ringere end Keld Mikkelsen, manden der i sin tid stiftede varemærket.

Udlandet skulle erobres

"Det har været et stort ønske hos mig igen at få den fulde kontrol over virksomheden for dermed at kunne styrke den positive udvikling, som Day Birger et Mikkelsen er inde i. Jeg er glad for, det har kunnet lade sig gøre og glæder mig til sammen med vores dedikerede medarbejdere at fortsætte den ekstreme succes DAY oplever lige nu,” siger Keld Mikkelsen i en pressemeddelelse, der ikke melder noget om, hvor meget stifteren har måtte betale for atter at blive eneejer af sit livsværk.

Ambitionen var klar da, da islandske Baugur i 2006 købte halvdelen af aktierne i ADD Mikkelsen A/S – selskabet bag Day Birger et Mikkelsen: udlandet skulle erobres.

Inden da havde den danske stifter Keld Mikkelsen fået løftet modevirksomheden til en mellemstor modevirksomhed, der så småt var på vej mod det store udland.

Plus til minus

Men der manglede endnu det store internationale gennembrud og ikke mindst kapitalen til et sådant, og derfor lignede det en velsignelse, da islandske Baugur med rigmanden Jon Asgeir Johannesson dukkede op.

Hvor velsignet det var kan – set i bakspejlet – vel diskuteres.

Det seneste regnskab, der er for 2008, viser et underskud på 9,9 millioner kroner. Bedre end 2007-resultatet på minus 12 millioner kroner, men knapt så godt som de 415.000 kroner, der landede på bundlinjen i 2006, altså før islændingene tog over.