Mobilvirus rammer TDC-kunder

Flere TDC-kunder ramt af mobilvirus, som får mobilen til at ringe til dyre numre i udlandet.

Det sker kun meget sjældent at mobiltelefoner bliver ramt af virus, men en ny dansk sag viser, at der er grund til at være på vagt. Mindst fem kunder hos TDC har fået mobiltelefonen inficeret med en virus, som får mobilen til at ringe op til udenlandske overtakserede telefonnumre. Det skriver Mobilsiden.dk.

"Det er første gang, at vi hos TDC har set denne type trussel på mobiltelefonerne", siger Lars Højberg, teknisk sikkerhedschef hos TDC.

Teleselskabet har refunderet ekstraregningerne, som hos enkelte kunder har beløbet sig til mere end 400 kroner.

Den konkrete virus var skjult i spillet 3D Anti-Terrorist og rettede sig kun mod Windows Mobile 6.5, som er installeret på mellem 40.000 og 50.000 telefoner i Danmark.

Ifølge TDC er det kun 1-2 pct. af firmaets kunder, der er i risikozonen, og mange af telefonerne med Windows Mobile er i virksomheder, hvor man har politikker om beskyttelse af data på mobile enheder.

Teleselskabet opfordrer alligevel ejere af smartphones til at installere en mobil sikkerhedspakke.

"Man skal behandle mobilen med omhu, og skal have de kritiske briller på, når man downloader, og installerer mobilsoftware - præcist som man gør, når der hentes noget på computeren", siger Lars Højberg.