Mobilsucces vil lave fladskærms-TV

OnePlus, som har høstet mange anerkendelser for sine nyskabelser i mobilverdenen, vil nu ind på TV-området.

»Never settle« (Stil dig aldrig tilfreds) er den kinesiske mobilproducent OnePlus' motto. Nu udvides sortimentet - her fra en OnePlus 6 Mirror - til også fladskærmsfjernsyn. Arkivfoto: OnePlus Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den succesrige mobilproducent OnePlus udvider repertoiret og kaster sig over også at producere fladskærms-TV.

Det bliver stifter og topchef Pete Lau, der selv sætter sig i spidsen for den kommende TV-produktion, samtidig med at han fortsat vil varetage produktionen af OnePlus-smartphones, som på kort tid har skabt sig et godt navn i mobilverdenen, fordi telefonerne ofte kan lige så meget som konkurrenternes topmodeller men koster langt mindre.

Satsningen skal sikre OnePlus en bedre position på det voksende marked for »det smarte hjem«, hvor stadig mere elektronik kobles på hjemmets trådløse net for at kunne arbejde sammen og styres centralt. Her håber mange elektronikproducenter, at netop fladskærmsfjernsynet vil blive stedet, hvor det sker, i kraft af sin langt større skærm.

Kamp om kunderne

Der er dog gedigen kamp på TV-området, som domineres af navne som Samsung, LG Electronics, Philips og Sony. Ifølge analysefirmaet GfK, der måler det faktiske salg af elektronik i forretningerne, blev der i 1. halvår af 2018 på verdensplan solgt fjernsyn for 45 milliarder euro, en procent mere end for et år siden. I alt fik 238 millioner fladskærme nyt hjem i januar-juni.

OnePlus er kinesisk, ligesom f.eks. Huawei, og er stiftet i 2013. Den første Android-smartphone fra OnePlus kom i 2014. I begyndelsen omgav OnePlus sig med en vis eksklusivitet, fordi man udelukkende kunne købe telefonen, hvis man blev inviteret til det. Siden er der åbnet for almindeligt salg. Mobilselskabet »3« bragte i marts 2017 de første OnePlus-telefoner til Danmark.

Hvornår et OnePlus TV, som det lige nu kaldes, kommer i handelen, har selskabet ikke oplyst. Foreløbig er der udskrevet en konkurrence om et godt navn til det eller de kommende fladskærms-TV.

OnePlus har hovedkontor i Kinas svar på Silicon Valley, Shenzhen.

OnePlus producerer også høretelefoner og ekstrabatterier.