Mobilsalget falder fortsat

Sony Ericsson taber terræn, mens Nokia og Samsung vinder nye kunder.

Der bliver solgt stadig færre mobiltelefoner. Navnlig Motorola og Sony Ericsson bliver svigtet. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Mobilsalget fortsætter med at falde, og det går navnlig ud over Sony Ericsson, som mister terræn.

I april, maj og juni blev der på verdensplan solgt 286,1 millioner mobiltelefoner. Det er 6,1 procent færre end for et år siden, viser nye tal fra analysehuset Gartner, som følger mobilmarkedet tæt, og som venter en endnu hårdere konkurrence i løbet af efteråret. Her vil teleselskaberne nemlig kaste sig endnu hårdere ud i at tilbyde e-bøger og bærbare mini-PCer, som der er stor efterspørgsel efter, og det vil betyde, at teleselskaberne har færre penge til at nedbringe priserne på mobiltelefonerne.

Lille fremgang for Nokia

Den ubestridte mobilkæmpe er fortsat finske Nokia, der oprindelig begyndte som en gummistøvlefabrik. Der står nu Nokia på 36,8 procent af alle solgte mobiltelefoner i verden, en fremgang fra 36,2 procent i begyndelsen af året. Men for et år siden var markedsandelen på 39,5 procent. Nokia solgte 105,4 millioner mobiltelefoner.

Sydkoreanske Samsung solgte også mere - 19,3 procent af alle mobiltelefoner mod 19,1 procent i januar-marts og 15,2 procent for et år siden. I alt blev det til 55,4 millioner telefoner.

På tredjepladsen går ligeledes sydkoreanske LG frem og sidder nu på 10,7 procent af verdensmarkedet mod 9,9 procent i begndelsen af året og 8,8 procent for et år siden. I alt leverede LG 30,5 millioner telefoner.

Motorola og Sony Ericsson går tilbage

Amerikanske Motorola, som har været ualmindeligt meget hårdt igennem, bevarer fjerdepladsen med en markedsandel på 5,6 procent men er gået tilbage fra 6,2 procent i januar-marts og fra 10,0 procent for et år siden. Motorola leverede 15,9 millioner telefoner.

Størst tilbagegang oplever Sony Ericsson, halvt ejet af svenske Ericsson halvt af japanske Sony. Sony Ericsson sidder nu kun på 4,7 procent af verdens mobilmarked mod 5,4 procent for tre måneder siden og 7,5 procent for et år siden. Sony Ericsson leverede 13,6 millioner telefoner i april-juni.