Mobilproducent godt træt af batteri-hysteri

En sydkoreansk arbejder blev onsdag dræbt i en arbejdsulykke - og ikke af et eksploderende mobiltelefon-batteri, siger producenten LG Electronics.

Den sydkoreanske producent af mobiltelefoner LG Electronics mener, at dets image har lidt et alvorligt og ufortjent knæk, efter en lang række medier - dog ikke Business.dk - i den forgangne uge skrev, at ét af selskabets mobiltelefon-batterier havde dræbt en mand.

Den sydkoreanske arbejder blev dræbt onsdag, og på trods af at nogle medier fra start skrev, at der var tale om en almindelig og tragisk arbejdsulykke, skrev nogle også, at et eksploderende batteri var årsag til mandens død. Men det ganske usandt, siger LG Electronics ifølge det amerikanske computermagasin PC World.

LG er rigtig træt af hysteriet, der spredte sig som løbeild - og givetvis fik næring af de øvrige sager om usikre computer- og telefonbatterier, der har været i vælten i det seneste år.

"Det her har helt ufortjent skadet selskabets omdømme - og det mere end bare for én dag," skriver LG i meddelelse.

Arbejderen blev dræbt, da han blev ramt af et køretøj. Ifølge Korea Times fik slaget formodentlig samtidig hans mobiltelefin til at kortslutte og antænde, skriver PC World.