Mobilpriskrigen kan blusse op på ny

Med teleselskabernes kvartalsregnskaber på trapperne, frygter Telias administrerende direktør, Søren Abildgaard, at mobilpriskrigen kan blusse op igen.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. Adm. direktør i Telia, Søren Abildgaard.
Læs mere
Fold sammen
Den lange mobilpriskrig begyndte i 2010 og har kostet selskaberne milliarder. Alligevel fortsætter priskrigen, og Søren Abildgaard frygter, at dårlige kvartalstal fra teleselskaberne kan fyre op under mobilkrigen på ny.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv&Økonomi.

Telia var det første teleselskab til at aflægge kvartalsregnskab, der viste salgsnedgang men voksende indtjening og flere mobilkunder.

»Med fire operatører (teleselskaber med eget mobilsendenet, red.) er det et meget uforudsigeligt marked. Hvis et selskab er ramt hårdt, kan det spille ud med nye prisfald, og så bliver vi nødt til at følge med,« siger Søren Abildgaard til Jyllands-Posten, og afviser at Telia vil drive priskrigen.

Det seneste tiltag i mobilkrigen har været fri tale til en fast pris. Flere teleeksperter ser fri tale som en standard mobilpakke som næste skridt. Telenor fremlægger regnskab i næste uge, mens TDC præsenterer sit den 7. august.

/ritzau/FINANS