Mobilpriskrigen kan blusse op på ny

Med teleselskabernes kvartalsregnskaber på trapperne, frygter Telias administrerende direktør, Søren Abildgaard, at mobilpriskrigen kan blusse op igen.

Adm. direktør i Telia, Søren Abildgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den lange mobilpriskrig begyndte i 2010 og har kostet selskaberne milliarder. Alligevel fortsætter priskrigen, og Søren Abildgaard frygter, at dårlige kvartalstal fra teleselskaberne kan fyre op under mobilkrigen på ny.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv&Økonomi.

Telia var det første teleselskab til at aflægge kvartalsregnskab, der viste salgsnedgang men voksende indtjening og flere mobilkunder.

»Med fire operatører (teleselskaber med eget mobilsendenet, red.) er det et meget uforudsigeligt marked. Hvis et selskab er ramt hårdt, kan det spille ud med nye prisfald, og så bliver vi nødt til at følge med,« siger Søren Abildgaard til Jyllands-Posten, og afviser at Telia vil drive priskrigen.

Det seneste tiltag i mobilkrigen har været fri tale til en fast pris. Flere teleeksperter ser fri tale som en standard mobilpakke som næste skridt. Telenor fremlægger regnskab i næste uge, mens TDC præsenterer sit den 7. august.

/ritzau/FINANS