Mobilpriserne kan falde til 20 øre

Endnu har de færreste hørt om teleselskabet Bibob, men selskabets aggressive mobil-priser kan skabe så meget pres på de eksisterende selskaber, at priserne på mobiltelefoni kan blive mere end halveret inden for to-tre år.

Ny priskrig bliver dyr for telefonselskaberne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Det skriver dagbladet URBAN i dag.

Det mener teleanalytikeren Torben Rune, efter at det nye mobilselskab, Bibob, har offentliggjort deres priser, hvor de fjerner den opkaldsafgift, der ellers udgør en uforholdsmæssig stor del af danskernes telefonregning - og samtidig lægger sig under minutprisen hos konkurrenter som Telmore og CBB.

»Jeg tror, det vil blive åbningen på en ny omgang priskonkurrence på mobiltelefoni, og vi har slet ikke set det sidste endnu. Min vurdering er, at de fleste mobilbrugere - måske også Telmores - vil kunne spare penge ved at skifte til Bibob, og det kan sagtens skabe så meget konkurrence, at prisen på et mobilminut vil falde helt ned til 20-25 øre inden for de kommende få år,« siger teleanalytikeren Torben Rune fra Netplan.

Bibob er søsat af serie-iværksætteren Frank Rasmussen, der også stod bag det rebelske Telmore, da det startede op i 2000.

Selv om det endnu ikke er muligt at blive kunde hos Bibob, er analytikerne enige om, at prisen på et mobilminut kun kender en vej fremover - og det er ned.

»Vi står overfor en ny bølge af prisfald, men hele mobil-takst-strukturen står overfor voldsomme ændringer, hvor de fleste vil gå væk fra minutafregnede abonnementer og over til flatrate (fast pris uanset forbrug, red). Men mobiltelefonien vil blive billigere og billigere i takt med, at mobiltelefonien bliver større, bedre og billigere at drive,« lyder vurderingen fra Bernt Østergaard, der er teleanalytiker hos Current Analysis.

Da Bibobs udspil blev kendt, fulgte selskabet M1 straks efter med et tilsvarende tilbud.

Teleanalytiker John Strand forudser også styrtdykkende priser de kommende år - men det vil ikke kunne mærkes i danskernes budgetter.

»Selv om priserne vil styrdykke, vil danskerne få en større telefonregning end tidligere, fordi vi ganske enkelt bruger mobiltelefonen mere end nogensinde før.«