Mobilnyheder slår den største avis

Netavis har nu flere læsere på mobiltelefonen, end landets største avis har i den trykte udgave.

VG.no slår Norges største avis af banen med de mest læste nyheder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norges svar på Ekstra-Bladet har nu flere læsere på mobiltelefonen end landets største avis.

Verdens Gangs mobile netsted, VG Mobil, skriver historie ved at slå den trykte avis af banen. Hver dag er 637.000 mennesker inde for at læse nyhederne på VG Mobil - en fordobling fra sidste års 364.000 daglige læsere.

Til sammenligning havde Aftenposten som Norges største, trykte avis 629.000 læsere.

Historisk rekord

Begejstringen er da også til at tage og føle på hos VG.

»Vi ser et historisk tendensskifte, når VG Mobil går forbi Aftenpostens morgenudgave i antal læsere. Aldrig tidligere er et medie vokset så hurtigt på så kort tid,« siger ansvarshavende redaktør Torry Pedersen fra VG.

Det er den hastige udbredelse af de avancerede smartphonetelefoner med bedre mulighed for at gå på nettet, som har ændret hele billedet. Det er sket med eftertryk de seneste fem år, hvor priserne på data via mobiltelefonerne samtidig er raslet ned.

VGs netavis, VG Nett, blev oprettet i 1995, og først i 2007 passerede antallet af netlæsere antallet af avislæsere af VG.

Betaling for nyheder på vej

Bekymringen hos udgiverne er, at oplagene på de trykte aviser falder, uden at indtægterne fra netaviserne opvejer dette fald. Derfor arbejder de store bladhuse i Danmark på senere i år at indføre betaling for nyheder på nettet. Hvordan det i detailler vil finde sted, og hvad priserne bliver, er endnu ikke meldt ud.