Mobilmillionær køber Agnes Cupcakes

Den skandaleombruste kagekæde overtages af Onfone-stifter Morten Strunge. Kontroversiel direktør får sparket.

Morten Strunge fra Onfone overtager resterne af Agnes Cupcakes Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter skandalen omkring sløje arbejdsvilkår for de ansætte i Agnes Cupcakes butikker har ka+gekæden været tvunget i knæ.

Nu ser det imidlertid ud til, at glasuren på Agnes Cupcakes farverige kager igen kan stjæle opmærksomheden frem for for de mange problemer.

Mangemillionæren Morten Strunge, der har tjent sin formue på at stifte og senere sælge mobilselskabet Onfone til TDC, overtager nu kagebiksen, som ellers reelt var gået konkurs.

"Jeg mener, at Agnes Cupcakes har et kæmpe potentiale. Jeg kan se en lang række håndtag, som jeg kan dreje på for at øge omsætningen og indtjeningen i virksomheden," siger Morten Strunge i Dagbladet Børsen.

Kamp for genopretning af rygte

Agnes Cupcakes begyndte at smuldre i 2011, da det kom frem, at medarbejderne arbejdede under, hvad der i medierne blev betegnet som slavelignende forhold. En udtalelse fra direktør Kristian Vangsgaard om at de ansatte var "wannabe reality-tv-stars" satte endnu for alvor tryk på virksomhedens nedadgående spiral.

Senere blev der indgået overenskomst for de ansatte, og nu får selskabet altså en livgivende indsprøjtning fra Morten Strunges mobilmillioner. Der er dog et større genopretningsarbejde forude,

"Der er ingen tvivl om, at Agnes Cupcakes har fået et ordentligt hak i sit image, og vi skal virkelig arbejde på at gøre os fortjent til at få visket tavlen ren," siger Morten Strunge.

Et af de første synlige strøg med tavlesvampen bliver at skifte Kristian Vangsgaard ud som direktør. Han var med til at stifte Agnes Cupcakes.

"Kristian Vangsgaard og et par andre medarbejdere forlader virksomheden, i forbindelse med at jeg overtager det," siger Morten Strunge.

Ny direktør bliver også øl-chef

Morten Strunge er i det daglige fortsat direktør for Onfone, og han er derfor på udkig efter en ny direktør, der samtidig skal stå i spidsen for bryggeriet Stronzo, som han også har investeret nogle af de 100 millioner kroner, han fik ud af salget af mobilselskabet, i.

Forretningen Agnes Cupcakes skal også justeres, ifølge Morten Strunge.

"Vi skal have flere kunder i butikkerne. Så vi skruer op for markedsføringen og kommer med nogle rigtig gode tilbud. Jeg mener også, at der ligger et stort potentiale inden for salg til cafeer, "fredagskage" til virksomheder og festlige arrangementer," siger han.

Hos Retail Institute Scandinavia vurderer analysekonsulent Peter Paulsen også, at der ligger store udfordringer på vejen for Agnes Cupcakes, men at manøvren godt kan lykkes.

"Generelt kan man sige, at en køber skal skabe afstand til denne uheldige sag, som har ramt selskabet. Køberen af Agnes Cupcakes vil ikke bare stille krav til kvaliteten, men også til, hvordan medarbejderne behandles. Derfor var sagen meget klodset," siger han.

Overtagelsen betyder, at Agnes Cupcakes butik i Lyngby lukker. De to butikker i København, herunder kageproduktionen i Sværtegade, går konkurs og videreføres i to nye selskaber, oplyser Morten Strunge til Dagbladet Børsen.