Mobilkunder kan bytte tale til data

TDCs YouSee Mobil – tidligere Onfone – åbner for, at man selv kan bytte ubrugt taletid ud med flere data eller omvendt, og håber at få flere TV-kunder til også at blive mobilkunder i butikken. Ganske fint produkt, siger teleanalytiker.

TDCs YouSee Mobil – tidligere Onfone – åbner for, at man selv kan bytte ubrugt taletid ud med flere data eller omvendt. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det TDC-ejede YouSee Mobile, som indtil for nylig hed Onfone, indfører fra mandag muligheden for, at man kan bytte ubrugt taletid ud med ekstra datamængder i sin mobilpakke – eller omvendt.

En times ubrugt taletid kan byttes med en ekstra gigabyte data, og man kan selv klare byttehandelen, som får øjeblikkelig effekt, over nettet eller via en særlig applikation til mobiltelefonen, lige når man får brug for det. Dermed håber YouSee, som er Danmarks største kabel-TV-selskab med 1,2 millioner husstande, både at få mere tilfredse nuværende kunder og at blive det foretrukne mobilselskab hos mange flere af de mange hundredtusinde danskere, som i dag kun har en TV- eller internetforbindelse hos YouSee gennem deres antenne- eller boligforening.

»Mobilpakken med bland-selv skal give større valgfrihed, fordi man til enhver tid selv kan tilpasse blandingen, ganske som vi har indført mere valgfrihed på TV- og bredbåndsområdet, hvor man kan sammensætte sin TV-pakke eller selv ændre på internethastigheden ind i og ud af huset. Meget få har brug for fri tale, og nu kan man så konvertere fratale til data eller omvendt. Jeg har en helt klar forventning om, at omkring halvdelen af vores mobilkunder om et år har skiftet til bland-selv. Vi skal tilbyde abonnementer, som giver mening for kunderne, så de føler større loyalitet og ikke skifter selskab hver måned,« siger Mathias Berg, direktør for YouSee, til Berlingske.

YouSee Mobil har i dag omkring 260.000 mobilkunder og sidder på 3,2 procent af det danske mobilmarked.

YouSee vil tilbyde tre bland-selv-abonnementer til 99, 149 og 199 kroner om måneden, og nuværende kunder kan skifte, uden at de skal binde sig i ekstra seks måneder, som ellers er normalen, når man skifter abonnement. I mellem- og fuldpakken får man også adgang til musiktjenesten YouSee Play, en film om måneden fra TDCs YouBio-filmtjeneste og et ekstra SIM-datakort, som man kan bruge i sin tavle-PC. Der vil dog højst være mulighed for at få fem gigabyte data om måneden, hvilket dog så også rækker i rigeligt omfang for de fleste.

Mobil til TV-kunder

»YouSee ønsker at markedsføre sig som en bland-selv-virksomhed efter at have haft et image, hvor man låser folk fast i store pakker. Det virker som et ganske fint produkt og en elegant måde at gøre det på. De, der bruger ekstremt mange data, har heldigvis andre udbydere at kunne vælge. Jeg tror, at dette passer ganske fint til YouSee Mobils kundesegment,« lyder vurderingen fra teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult.

Mathias Berg fra YouSee frygter ikke, at de nye abonnementer vil udhule den indtjening, som det efterhånden er lykkedes teleselskaberne at skaffe ved at sælge danskerne datapakker og dermed komme væk fra den udmarvende priskrig på mobilområdet.

»Nogle steder er man nødt til at se på helheden,« siger han og håber, at folk dermed bliver længere i butikken.

Men satsningen skal også forsøge at udvide kundemængden hos YouSee.

»Det er en strategisk vigtig brik for YouSee i forhold til vores rigtigt vigtige samarbejdspartnere i bolig- og antenneforeningerne, fordi det gør os mere komplet. Omkring to tredjedele af vores TV-kunder er i bolig- og antenneforeninger,« forklarer Mathias Berg.

Bland-selv-mobilapplikationen findes til både iOS-, Android- og Windows-telefoner.