Mobilkunder bliver sat ned i fart

Selv om TDC og »3« reklamerer med ubegrænset forbrug på mobilt bredbånd, er der en grænse. Og bliver den overskredet, bliver kunderne sat mærkbart ned i fart.

Godt nok står der »ubegrænset forbrug« i annoncerne, men det gælder ikke i virkeligheden. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Du har brugt nettet for meget. Din straf: Ned i hastighed.«

Sådan reagerer Danmarks to største forhandlere af mobilt bredbånd, TDC og »3«, hvis kunderne bruger deres avancerede mobiltelefon eller bærbare PC med indbygget mobilmodem for meget på nettet - selv om de ifølge reklamerne har ubegrænset forbrug. Hvis man har et dataforbrug på over 10 eller 20 gigabyte om måneden, bliver hastigheden sat ned.

Med små bogstaver - eller godt gemt væk

Det er nemlig en del af det typiske mobile bredbåndsabonnement, men det står enten med små typer, eller også er det yderst svært at finde på de to selskabers netsteder, skriver 24timer.

»3« forbeholder sig retten til at spærre abonnementet eller sætte hastigheden ned til 200 kilobit i sekundet, hvis grænsen overskrides. TDC kan sætte hastigheden helt ned til 64 kilobit i sekundet - stort set som et meget langsomt og yderst bedaget telefonmodem af den slags, som alle havde, første gang de gik på Internet fra hjemme-PCen. Hos TDC er grænsen 10 gigabyte data.

Begge selskaber reklamerer med ubegrænset brug, indtil man læser det med småt.

Det skal være klart og tydeligt

Specialkonsulent Andreas Weidemann fra Forbrugerombudsmanden understreger over for 24timer, at begrænsningerne »skal være oplyst klart og tydeligt med samme meddelelseseffekt som hovedbudskabet«.

Produktdirektør Christoph Nørgaard fra TDC vil nu ændre kommunikationen, så budskabet om begrænsningerne står klart, hvorimod »3« ikke vil foretage sig noget.

Telenor/Sonofon reklamerer ikke med ubegrænset forbrug.