Mobilkrig vil betyde nye TDC-fyringer

Den aktuelle krig på mobilpriser vil betyde så heftige prisfald, at TDC vil blive tvunget til nye fyringer, frygter fagforeninger.

Konkurrencen fra blandt andet Onfones Lars Bom-reklamer kan være med til at tvinge TDC til nye nedskæringer.

"Fyringer hos TDC er ikke længere en begivenhed, det er en tilstand. Tilsiger økonomien i selskabet, at den ikke hænger sammen, så lægger man ekstra på fyringerne," siger Per Påskesen, der er forbundssekretær for Dansk Metals 3000 medlemmer hos TDC.Efter TDC relancering på Fondsbørsen, så er de fem kapitalfonde, der ejer teleselskabet på vej ud. Derfor skal man leve op til de nye investorers krav om afkast og vækst i indtjeningen. Det er det dilemma, der får frygten til at spire hos fagforeningerne.

Danske Bank vurderede for nylig, at priskrigen kan betyde tab for TDC på 500 mio. kr. på privatmarkedet over de næste tre år. Også AC-Tele, der dækker over 1000 TDC-ansatte frygter fyringer. Per Påskesen mener, at hensynet til investorerne står over det til de ansatte.

"Man har lovet investorerne udbytter, så falder indtjeningen, vil det betyde noget for antallet af fyrede. Jeg venter yderligere fyringsrunder som følge af priskrigen," siger han til Dagbladet Børsen.