Mobiliværksætter: Danmark giver for lidt hjælp

Det officielle Danmark burde støtte små opstartsvirksomheder økonomisk, så de kunne komme ud med deres produkter på verdens største mobilmesse.

Michael Moesgaard Andersen, IT-iværksætter Fold sammen
Læs mere
Foto: benita marcussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Det er ubegribeligt, at det officielle Danmark ikke giver små opstartsvirksomheder en hjælpende hånd, så de kan være med og sikre sig internationale ordrer på verdens største mobilmesse.

IT- og mobilinvestoren Michael Moesgaard, der bl.a. var medstifter af CBB Mobil, undrer sig over, at andre lande som Norge og Canada yder gode tilskud til at få vist bredden i deres teknologiske formåen på større landestande på Mobile World Congress i Barcelona, mens der ikke gives officielle tilskud til at promovere de mange danske virksomheder, som er langt fremme med opfindsomme mobilløsninger.

Alt for dyrt



»Det koster minimum 500.000 kroner at komme herned og være ordentligt bemandet. Det er ingen danske opstartsvirksomheder i stand til at betale. Men hvis man kunne komme ind på den danske stand for 10.000-15.000 med to medarbejdere, så kunne man gøre det for sammenlagt 50.000 kroner, og det er straks mere til at betale,« siger Michael Moesgaard til Business.dk.

Han er selv i Barcelona sammen med et af de firmaer, som han investerer i, og som har en egen stand.

Mobile World Congress er verdens ubestridt største og vigtigste mobilmesse. Alle de store mobilproducenter, alle de store teleselskaber, alle de største topchefer deltager i de fire dage, som messen varer i det nordøstlige Spanien, og der indgåes masser af store aftaler, samtidig med at man orienterer sig hos hinanden om den seneste udvikling.

Dansk stand igen i år



Danmark har selv en stand, arrangeret og koordineret af brancheorganisationen IT-Branchen, hvis over 500 medlemmer blandt danske IT-virksomheder står for 90 procent - eller 20 milliarder kroner - af den årlige IT-omsætning i Danmark, i samarbejde med Danmarks Eksportråd under Udenrigsministeriet. Syv danske virksomheder deltager igen i år på standen men får ikke tilskud.