Mobilgigant investerer i software

Verdens tredjestørste mobilproducent, Xiaomi, køber sig ind i producenten af den roste, gratis kontorpakke WPS Office, Kingsoft.

Foto: JASON LEE. Lei Jun, der er blevet kaldt Kinas Steve Jobs, har som topchef for mobilgiganten Xiaomi købt sig ind i sit gamle firma, Kingsoft, der står bag den roste kontorpakke WPS Office. Foto: Jason Lee, Reuters/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Den kinesiske mobilgigant Xiaomi, der er verdens tredjestørste mobilproducent, køber sig ind i softwareselskabet Kingsoft, som blandt andet står bag den roste kontorpakke Kingsoft Office, nu WPS Office, til mobiltelefoner, tavle-PCer og almindelige PCer.

Xiaomi, som er Kinas største smartphoneproducent, køber tre procent af Kingsoft efter i december at have rejst 1,1 milliarder dollars eller syv milliarder kroner i ny kapital. Dermed overtager Xiaomi 35,3 millioner aktier.

Xiaomis stifter og topchef, Lei Jun, der på grund af sin stil kaldes for »Kinas Steve Jobs« med henvisning til Apples afdøde topchef, er bestyrelsesformand i Kingsoft, som han tidligere var administrerende direktør for.

Nappede Googles Android-chef

Kingsofts kontorpakke, der sidste år skiftede navn til WPS Office, svarer til Microsofts Office-pakke med tekstbehandling, regneark og præsentationsprogram og findes til både Windows, Linux, Android og iOS. Den kan håndtere dokumenter, regneark og præsentationer fra Microsoft Office og er gratis at anvende. Den findes også på dansk.

Xiaomi er i gang med at udvide forretningen og få foden indenfor på software- og indholdsområdet. Blandt andet har Xiaomi sat en milliard dollars til side til opkøb af filmindhold.

Xiaomi hyrede i sommeren 2013 Googles Android-chef, den brasiliansk fødte Hugo Barra, til at sikre selskabet fremdrift. Han er nu ansvarlig for Xiaomis internationale satsning.