Mobilforbruget afslører din jul

Danskerne brug af mobiltelefonen juleaften afslører, at hele Danmark gør næsten alting næsten samtidigt.

Mobilen spiller en stor rolle juleaften: Det er for eksempel bredt accepteret, at sende en besked med 'glædelig jul eller 'tak for gaven', skriver Mobilsiden.dk.

Hele familien samles omkring det traditionsrige Disneys Juleshow på DR klokken 16. Mens der er ænder i ovn og på TV, sendes de allersidste julehilsner fra mobilen. Det bekræfter Telia, der for Mobilsiden.dk har udarbejdet tallene.

Mobilen er ikke med, når vi sætter os til bords med julesul og flæskesteg. Perioden mellem klokken 18 og 19 juleaften viser det laveste antal sendte SMSer i juledagene overhovedet. Fra klokken 21 til 23 bliver mobilen igen en del af vores aften - når der skal takkes for gaverne.

Præcis samme tendens bekræfter Sonofon.

Sidste år på Juleaftensdag blev der, hvor aktiviteten var højest, hvert sekund sendt 890 SMS-beskeder (omkring klokken 23). På en normal dag er gennemsnittet 400-500 beskeder pr. sekund. Samlet set blev der sendt 37 millioner SMSer i juledagene hvoraf de 13 millioner blev sendt 24. december, skriver Mobilsiden.dk.

Tallene er opgjort for Telias netværk, umiddelbart efter julen 2006. Selskabet har en markedsandel på SMS på 35,9 procent.