Mobiler til to kroner ER billige

Trods dyrt abonnement kan det alligevel betale sig at købe Telenors billige mobiltelefoner uden simlås.

Mobiltelefoner giver helt nye reklamemuligheder. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Det er måske ikke helt dumt at kigge forbi Telenors webshop Mobil2kr.dk, hvis man mangler en mobil uden abonnement. Mobilerne her, der koster to kroner, er alle med et påtvungent dyrt abonnement, men i sidste ende ligger prisen alligevel et godt stykke under markedets billigste priser på mobiler uden abonnement.


Hvis man har tænkt dig at låne pengene til telefonen, er der også fordele. De månedlige abonnementsbetalinger er uden de renter, et dyrt forbrugslån ville medføre.

Det er ellers et halvdyrt abonnement, der følger med mobilerne hos Mobil2kr.dk. Et minut koster 99 øre, mens en sms koster 25 øre. Selv om man frit kan få enten 100 minutters gratis taletid eller fri sms, er det stadig i den dyre ende. Men hvis man køber telefonen, lægger sim-kortet i skuffen og husker at opsige abonnementet, når de seks måneders bindingstid er gået, så er det i praksis meget billige mobiler, der tilbydes.

Et eksempel på en besparelse er den populære model HTC Desire. Denne smartphone koster hos Mobil2kr.dk minimumsprisen 2690 kroner. Det er altså inklusiv abonnement, oprettelsesgebyr og fragt - men uden betalingsgebyret. Det er i sidste ende et godt stykke under markedsprisen uden abonnement, der er på omkring 3400 kroner (edbpriser.dk og mobilpriser.dk). Man sparer altså omkring 700 kroner samt udgifter til eventuelle renter. Dog skal man vide, at det koster 39 kroner at betale via almindelig regning og 5,32 kroner med Betalingsservice. Det skal lægges oveni.

Et andet eksempel er Sony Ericsson X10, der hos Mobil2kr.dk koster minimumsprisen 2690 kroner plus gebyr til regning. Uden abonnement koster telefonen omkring 3800 kroner hos andre mobilbutikker (edbpriser.dk). Igen er der altså mange penge at spare.

En mere skrabet model, LG KU990i, er også billig. Den koster over de seks måneder 590 kroner plus gebyr til regning, hvor den uden abonnement på markedet ellers koster omkring 1000 kroner (edpriser.dk).

"Altså, i Telenor har vi en stor nordisk muskel i kraft af fælles indkøb, og det gør, at vi kan sælge dem billigt," siger Telenors pressechef Peter Glüsing.

Besværlig operatørlås?


Er der ikke en ubehagelig krog et eller andet sted?

Telenor gør i abonnementsvilkårene opmærksom på, at telefonen kan være SIM-låst. Det ville være godt og gammeldags træls, eftersom man så kunne komme ud i at vente seks måneder med at bruge telefonen eller betale 500 kroner i bøde, hvis man vil bruge mobilen til et simkort fra en konkurrent. Mobilerne er dog ikke simlåste, oplyser Peter Glüsing, over for ComON.

"Som udgangspunkt er alle Telenors mobiler ikke simlåst, og det gælder også dem på mobil2kr.dk," siger Peter Glüsing.

Denne politik indførte Telenor for tre år siden i 2007. Mobilerne kan altså godt bruges til et simkort fra eksempelvis TDC.

"Det giver jo en glæde hos kunderne, at vi fjerner en barriere," siger Peter Glüsing.

Den eneste telefon, som Telenor i dag operatørlåser, er Apples iPhone, siger Peter Glüsing, men Apples populære model er ikke til salg på Mobil2kr.dk.

Telenor oplever ikke, at danskerne køber telefoner hos Mobil2kr.dk uden at blive kunde hos Telenor, hævder pressechefen.

"Vores oplevelse er, at de kunder, vi har, som køber via Mobil2kr, også bliver kunder hos Telenor," siger Peter Glüsing.

Fin forretning


Selv om priserne er så billige, kan det fint være en god forretning for Telenor, mener Torben Rune, teleanalytiker hos firmaet Netplan.

"Formodentlig tjener de ikke store penge på mobilen, men bare den gruppe af kunder, som ikke gider skifte eller rent faktisk føler sig tilpas med abonnementet, kan gøre, at det er en god forretning for mobilselskabet," siger Torben Rune.

I det hele taget regner han med, at danskerne kommer til at se flere af denne slags tilbud om billige mobiler. Med i indkøbskurven hører så en form for avanceret mobilabonnement, spår han.

"Noget, vi ikke har set endnu, er, at vi rundt omkring i verden har nogle tilbud, hvor der er meget avancerede former for afregning, eksempelvis hvor man betaler alt efter, hvor man ringer fra. Jeg tror, at der for fremtiden vil blive strikket abonnementer sammen, hvor der kommer alle mulige forskellige former for afregningsmodeller," siger Torben Rune.