MobilePay vil være dit nye betalingskort

I 2017 vil betalingsappen MobilePay lancere en ny løsning til hurtigere betaling over bluetooth. MobilePay vil konkurrere med både betalingskortet og mobile betalingsløsninger.

I 2017 vil betalingsappen MobilePay lancere en ny løsning til hurtigere betaling over bluetooth. MobilePay vil konkurrere med både betalingskortet og mobile betalingsløsninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Kontant eller på konto, hr.?,« spørger ekspedienten fra Illum i MC Einars »Jul det’ cool«. Det spørgsmål kan snart blive til “På kort eller på MobilePay?”

Det er i hvert fald hvad, MobilePay håber på.

Folkene bag MobilePay fortæller til Børsen, at de i 2017 er klar med en ny, lynhurtig, bluetooth-baseret betalingsløsning, der konkurrerer både med det kontaktløse betalingskort fra Nets og mobilbetalinger fra eksempelvis Apple Pay.

»Vi tror på, at den nye måde at betale på bliver ret banebrydende. På verdensplan er vi formentlig nogle af de første, der knækker koden til den nye teknologi på tværs af mobile platforme,« Siger Mark Wraa-Hansen, der er chef for MobilePay, til Børsen.

MobilePay har indgået et samarbejde med selskabet Verifone, der laver betalingsterminaler, der skal bruges til MobilePays bluetooth-betalinger. Store indkøbs- og detailkæder som Dagrofa, Rema 1.000 og Matas har allerede valgt at udskifte deres betalingsterminaler med Verifones terminaler, der foruden at modtage de hurtige betalinger fra MobilePay også er kompatible med Nets’ mobile dankort, som de også forventer at rulle ud i løbet af næste år.

Ifølge betalingsekpert og partner i rådgivningsbureauet Pluscon Henning N. Jensen er det væsentligt at være først med nye betalingsløsninger. MobilePay har derfor ti personer ansat til at udvikle betalingsløsningen og regner med, at den nye betalingsløsning er tilgængelig inden sommer.