Mobilepay vil hjælpe Skat til at få flere penge i kassen

Skat er ikke færdige med IT-udviklingsprojekter. Myndighederne og Mobilepay indgår samarbejde, der skal få flere til at betale skat, når de køber og lejer produkter og tjenester af hinanden.

Arkivfoto: Skatteminister Karsten Lauritzen vil gøre det lettere for danskerne at betale skat, når de benytter digitale platforme til at købe og leje produkter eller tjenester. Derfor indgår myndighederne nu et samarbejde med betalingsløsningen Mobilepay. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Det skal være lettere for danskerne at betale skat, når de benytter digitale tjenester til at købe og leje ting af hinanden.

Derfor indgår Skat og Mobilepay nu et strategisk samarbejde om en teknisk løsning, der skal være færdig i midten af 2019. Det skriver Børsen.

Den tekniske løsning går konkret ud på at koble digitale platforme og tjenester direkte til skattesystemet. Digitale virksomheder vil kunne sætte deres system til at foretage automatiske indberetninger i stedet for, at det skal gøres manuelt. Hvis du lejer din lejlighed ud via Airbnb, skal tjenesten altså automatisk kunne indberette dine lejeindtægter.

Samtidig skal du kunne se, om der bliver betalt skat af det, som du betaler for.

»Hvis man sælger en ydelse, skal køberen kunne se, at der indberettet Skat. Så hvis jeg anmoder om nogle penge, så kan du se, at de bliver indberettet. Det skulle gerne være en konkurrencefordel i Danmark,« siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Børsen.

Fra Mobilepay lyder det, at samarbejdet skal gøre det lettere for både private og virksomheder at give informationer til Skat.

»Vi ser det som en konkurrencefordel at være blandt de første,« siger udviklingschef i Mobilepay, Bo Tolstrup Christensen.

Myndighederne og betalingsløsningen skal sammen udvikle en såkaldt API, og via denne forventer skatteministeren altså, at flere vil betale Skat, når de benytter digitale platforme til køb og leje. Men parterne siger også, at det vil gøre det nemmere for danskerne at få fradrag, fordi det bliver automatisk.

Skatteminister Karsten Lauritzen lover over for Børsen, at løsningen er klar i midten af 2019. Han håber, det kan være endnu tidligere, men belært af tidligere erfaringer vil han »ikke stille it-udviklingsprojekter i udsigt, som ikke kan realiseres inden for den lovede tidsramme«.

Forslaget er en del af et nyt deleøkonomisk udspil, hvor regeringen blandt andet også vil øge skattegevinsten ved boligudljening.