Mobilepay overrasker med penge i kassen

Mobilepay vender massivt underskud til overraskende overskud på få år.

Det tog dankortet fem år at lave overskud. Mobilepay ser ud til at klare det på den halve tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu vender vinden for Danske Banks Mobilepay. Fra at koste banken et tocifret millionbeløb årligt ser Mobilepay nu ud til at forvandle de røde tal på bundlinjen til sorte, skriver Børsen fredag.

Det overraskende overskud kommer kun to og et halvt år efter app'ens lancering i foråret 2013. Mobilepay har siden da udviklet sig fra gratistjeneste for privatkunder til betalingsløsning i erhvervslivet. Det er her pengene kommer fra.

»Det overrasker mig, at de kommer til at lave overskuddet så hurtigt. Et overskud på to og et halvt år er hurtigere end gennemsnittet i den verden. Det er forretningernes årsgebyr for at være med i systemet, der er med til at betale det,« siger Henning N. Jensen, der som seniorpartner i PlusCON længe har været en central figur i udviklingen af den danske betalingsinfrastruktur.

Til sammenligning tog det dankortet fem år at give overskud til PBS, da man i sin tid lancerede kortet.

Selvom Mobilepay har efterladt Danske Bank med en ekstra regning de seneste par år, kan banken kunne betale den med et stort smil på læberne. Mobilepay giver nemlig fordele som stærk branding, færre kontanter ved bankens skranker, og så holder ;obilepay kundernes penge i Danske Banks system.

Kaffekæden Starbucks kører for eksempel med et tankop-system, som flytter indlån fra bankerne til Starbucks. Det placerer Starbucks på 15-20 pladsen for de største indlåns-banker i USA. Hvis mange virksomheder begynder at benytte sig af et sådan system, vil folks penge stå andre steder, end på deres bankkonto. Her kan Mobilpay blive et yderst stærkt forsvar.