MobilePay opruster krigen med Nets: Pønser på at få del i gyldent marked

Virksomheder vil fremover kunne sende fakturaer til kunder via Danske Banks mobilapplikation. Dermed bevæger Mobilepay sig i retning af Nets' lukrative marked for betalingsaftaler.

Virksomheder vil fremover kunne sende fakturaer til kunder via Danske Banks mobilapplikation.. (Foto: Simon Læssøe/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank indtager nu markedet for betaling af regninger via den populære smartphone-applikation MobilePay.

I juni bliver det muligt for alle virksomheder at sende fakturaer på eksempelvis bilreparationer eller tandlægebesøg via MobilePay Invoice, lyder det i en meddelelse fra banken.

Løsningen skal gøre det nemmere for de omkring tre millioner brugere af MobilePay at betale og holde styr på deres regninger. Når brugerne modtager en regning fra en virksomhed, kan de acceptere betalingen ved hjælp af et enkelt stryg over telefonens skærm.

»Det er en ægte win-win-løsning. Kunden får sin regning digitalt og betaler nemt og enkelt. Virksomheden vil ofte få pengene hurtigere retur og opleve færre rykkere og mindre behov for fejlsøgning ved afstemning af betalinger,« siger Lars Sjögren, der er chef for Transaction Banking i Danske Bank, i meddelelsen.

Ifølge Børsen begynder tjenesten med engangsbetalinger, mens Lars Sjögren udelukker ikke, at Mobilepay i fremtiden kan åbnes for automatiske betalinger, hvor Nets i dag har en stærk position gennem Betalingsservice.

»Det udelukker jeg ikke,« siger han til Børsen.

MobilePay Invoice skal i første omgang bruges til engangsbetalinger, men over for Børsen vil Lars Sjögren ikke afvise, at løsningen kan udvides til også at omfatte automatiske betalinger. Det marked sidder Nets i dag på med Betalingsservice.

Mens Danske Bank ruller produktet ud til alle virksomheder i løbet af juni, har man allerede testet det hos blandt andet forsikringsselskabet Topdanmark og Gastech-Energi. Herfra er tilbagemeldingerne positive.

MobilePay Invoice kommer til at være gratis for privatkunder, mens virksomhederne skal betale et gebyr. Ifølge Børsen vil gebyret ligge på under tre kroner per faktura.