Mobilepay-konkurrent gør det muligt at overføre penge via Snapchat

Mobilepay kan se frem til at få en ny norsk konkurrent, efter at mcash, der er en digital betalingstjeneste til smartphones, vil gøre det muligt at lave pengeoverførsler på sociale apps som Snapchat og Messenger.

ARKIVFOTO: Snapchat Logo Fold sammen
Læs mere
Foto: LIONEL BONAVENTURE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver det norske medie hegnar.no.

Mcash vil nemlig smelte social kommunikation og betaling sammen i én oplevelse ved at lancere sit eget tastatur, så man kan sende penge direkte fra Snapchat, Messenger og andre sociale apps.

Elisabeth Haug, der er administrerende direktør i mcash kalder lanceringen for den vigtigste, siden selskabet blev opkøbt af Sparebank 1 i 2015.

»Med det nye mcash-tastatur tager vi vennebetaling et skridt videre ved at smelte social kommunikation og betaling sammen i én oplevelse,« forklarer hun ifølge hegnar.no.

Ifølge mcash gennemfører 50 pct. af deres brugere såkaldte vennebetalinger hver måned, og derfor vil selskabet flytte betalingsprocessen derhen, hvor brugerne allerede er i dialog med hinanden.

»Med det nye tastatur behøver brugerne ikke længere at åbne en ny app, men kan i stedet overføre penge i de sociale apps, som de bruger hele tiden som for eksempel WhatsApp, Messenger, Instagram, Snapchat og sms.«

»Vennebetaling er blevet meget populært, fordi det kræver langt mindre end at logge på netbanken. Som mobilbetalingsoperatør må vi være til stede, der hvor samtalerne allerede foregår,« konstaterer Elisabeth Haug.