MobilePay hæver beløbsgrænserne til 150.000

Danske Banks mobilbetalingstjeneste MobilePay, som nu er oppe på to millioner brugere, hæver loftet for hvor mange penge, der kan overføres om dagen og i alt på et helt år. De højere grænser kræver dog identifikation med nem-id.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to millioner danskere som bruger mobilbetalingstjenesten MobilePay kan nu overføre 2.000 kroner dagligt i stedet for de 1.500, som var den tidligere grænse.

Samtidig hæver Danske Bank, som står bag mobilbetalingstjenesten den årlige beløbsgrænse til 150.000 kroner fra de 50, som hurtigt kommer til at snære for de mest aktive brugere.

»Reglerne siger, at vi på et tidspunkt skal kende vores MobilePay brugere bedre. Vi har ønsket at vente, til den mest brugervenlige løsning var klar. Det er den nu. Dermed kan vi hæve årsloftet. Samtidig hæver vi også det daglige loft til 2.000 kroner,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay i en pressemedelelse.

Samtidig med de højere beløbslofter begynder Danske Bank at kræve lidt mere sikkerhed af brugerne.

For at få hævet årsgrænsen til 80.000 kroner skal kunden registrere sig med CPR-nummer, identificerer man sig med NemID kan man få loftet banket helt op på 150.000 kroner om året.

Danske Bank oplyser, at  MobilePay nu bruges af to millioner danskere, og at man forventer en årlig aktivitet på 50 millioner betalinger og 12 milliarder kroner i omsætning.

Konkurrenten Swipp, som alle andre danske banker står bag, har godt en halv million.

Swipp-brugere kan overføre 10.000 kroner dagligt, hvis der er dækning på kontoen. Der er ikke noget loft over de årlige overførsler.

Mens MobilePay kører via dankortsystemet, foregår overførslerne hos Swipp direkte mellem brugernes konti. Alle kan bruge MobilePay, mens det kun er kunder i en Swipp-bank, der kan sende penge via app'en.