Mobilepay går i kamp om betalingsterminaler med ny app

Mobilepay tager konkurrencen op på markedet for betalingsterminaler med den nye app Myshop. Men det er indtil videre kun de mindre butikker, som kan bruge appen.

Myshop er en gratis app, som skal erstatte behovet for fysiske betalingsterminaler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Danske Bank går nu et skridt videre med bankens betalingsapp, Mobilepay. Med appen Myshop tager Mobilepay kampen op med de traditionelle betalingsterminaler i butikkerne.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Myshop er en gratis app, som erstatter behovet for fysiske betalingsterminaler, som store aktører som Ingenico, Verifone og Izettle hidtil har leveret til butikkerne. Med appen slipper mindre erhvervsdrivende for at betale høje gebyrer på transaktionerne, mens kunderne får mulighed for at betale med mobiltelefonen.

»Rent teknisk er der ikke noget, der taler for, at man skal have en betalingsterminal. Mobilepay er et digitalt produkt, der kan skabe nye processer,« siger Mark Wraa Hansen, chef i Mobilepay, til Børsen.

Den nye løsning fra Mobilepay fungerer således, at kunden åbner MobilePay-appen og holde telefonen tæt ved butiksekspedientens telefon. Ekspedienten indtaster beløbet i MyShop-appen og sender det med hjælp fra Bluetooth til kunden, som derpå swiper godkendt.

Myshop har ifølge Børsen allerede 5.000 kunder foruden de 33.000 kunder, der brugte forgængeren Mobilepay Business. Og det er ikke et helt ubetydeligt marked, som Mobilepay bevæger sig ind på. Markedet for betalingsterminaler i Danmark er stort med 100.000 terminaler, der koster erhvervsdrivende 5000-6000 kr. stykket årligt.

Men det er indtil videre kun de mindre butikker med simple transaktioner, som endnu kan bruge Myshop. De større erhvervsdrivende har ifølge Mark Wraa stadig brug for de fysiske terminaler. Derfor betragter konkurrenterne heller ikke Mobilepay som en alvorlig trussel.

»De små butikker, der starter med Myshop, vokser sig ind i et behov for også at kunne tage mod dankort,« siger Chris Lund-Hansen, adm. direktør i Verifone Danmark, til Børsen.

Mobilepay er siden lanceringen i 2013 vokset til at have 3,6 millioner brugere. Myshop er allerede lanceret i Norge og Finland.