Mobilen fortæller om IT-udstyret er stjålet

Simpelt mærkesystem kan give bedre sporing af stjålne computere.

Foto: Peter Clausen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det jyske firma Safegroup har lanceret en ny model for mærkning af IT-udstyr. Fidusen er, at folk med en simpel SMS skal kunne se, om udstyret er stjålet.

Først mærkes værdigenstanden eller IT-udstyret med et lille skilt, som limes permanent ind i overfladen. På skiltet står et SMS-nummer samt en unik 8-cifret kode. Så snart informationerne er lagt ind, er det muligt at spore genstandens ejer. Man sender ganske enkelt en sms til det viste telefonnummer, og kort efter får man en sms retur med information om ejeren. Måske står der: STJÅLET UDSTYR.

”Der findes allerede flere systemer på markedet, som kan noget af det samme, men de kræver alle sammen specialudstyr, en scanner eller lignende, for at aflæse koden på den mærkede genstand. Det gør TrackMark ikke. Her skal du bare have en helt almindelig mobiltelefon, og sådan en render vi jo efterhånden alle sammen rundt med,” siger SafeGroups direktør Bent Ole Nørregaard.

TrackMark-systemet sælges foreløbigt kun i forbindelse med eksisterende mærkningsordninger. Inklusive TrackMark koster disse fra 20 kroner pr. mærke. Desuden skal der betales en årlig afgift på 2 kroner pr. mærke for den nødvendige online database.

Selskabet erkender, at det ikke vil kunne tilbyde ordningen til private til den pris. Når TrackMark senere på året udbydes til private, skal man regne med en årlig abonnementsafgift på omkring 120 kroner, oplyser det jyske firma, hvis kunder hovedsageligt udgøres af kommuner og større koncerner.