Mobilbillet et flop i Sydsverige

Folk vil ikke købe busbilletten med mobiltelefonen, for de skal betale SMS-gebyr oven i den normale pris.

Der er smukt i Skåne, og man slipper for penge, når man skal købe busbillet. Men mobilbilletten ender med at blive dyrere end papirudgaven, og det gider folk ikke. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Betal billetten med mobiltelefonen,« sagde de og håbede på at slippe for kontanterne i bussen. Men mobilbilletter sælger bare ikke, og det er ikke teknikkens skyld.

Det må Skånetrafiken i det sydlige Sverige konstatere efter i et halvt års tid at have markedsført mobilbilletter. I ti byer har man kunnet betale billetten over mobiltelefonen og således slippe for at rende rundt med kontanter. Men sammenlagt er der siden maj kun solgt 8.674 billetter, skriver Sydsvenska Dagbladet. Det er under en procent af det samlede billetsalg.

SMS-gebyr kommer oveni

Man skal først hente et Java-program til sin mobiltelefon for at kunne få elektronisk billet. Men det er ikke teknikken, der forhindrer salget. Det er derimod prisen. For mobilbilletten koster godt nok det samme som en almindelig billet betalt til chaufføren. Men oveni kommer så SMS-gebyret, og det gør ifølge Sydsvenska Dagbladet mobilbilletten til den dyreste rejseform i Skånetrafiken.

Salgschef for Skånetrafiken, Peyman Sabet, lover, at man vil kikke på, om mobilbilletten kan gøres billigere end alternativet på papir.