Mobilbetalingskrigen udvides igen

Mobile Pay kan nu have seks betalingskort i sig, så man selv kan vælge, hvilket af dem man vil betale med.

Mobile Pay, som er Danske Banks mobilbetalingsløsning, så man kan bruge telefonen i stedet for at skulle have kreditkortet op, er nu udvidet, så den kan rumme seks forskellige betalingskort. Man vælger selv, hvilket af dem man vil bruge til hver betaling. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mobilbetalingskrigen udvides endnu en gang, når Danske Bank nu gør det muligt at lægge flere forskellige betalingskort ind i sin Mobile Pay, så man selv kan vælge, hvilket kort man vil betale med.

Der kan være op til seks kort i Mobile Pay, nemlig Dankortet, alle typer af Visa-kort og alle typer af Mastercard. Inden man betaler, kan man klikke på kortikonet og derefter vælge blandt de betalingskort, som er lagt ind. Derefter foregår betalingen fra mobiltelefonen som hidtil. Hvis man ikke vælger, betaler man automatisk med det kort, som man har valgt som standard.

Ekstra kort lægges ind ved at holde kortet op foran telefonens kamera. Her bliver kortet og kortnummeret automatisk genkendt og lagt ind, og så kan man efterfølgende navngive de enkelte kort, så det er lettere at finde det rigtige, når der skal betales eller handles.

Kundekort kommer senere

Mobilbetaling er blevet særdeles populært, og derfor kæmper blandt andet bankerne om at levere den foretrukne mobilbetaling. Danske Banks Mobile Pay sikrede gennembruddet for mobilbetaling i Danmark og er stadig den mest udbredte og brugte form for mobilbetaling. Swipp, som omkring 80 andre banker i fællesskab står bag, forsøger at kæmpe sig forbi Mobile Pay ved blandt andet at tilbyde, at man kan overføre større beløb gennem Swipp end gennem Mobile Pay. Samtidig udvikler mobilbetalingsløsningerne sig gradvis til at blive egentlige, digitale tegnebøger, som også senere vil kunne rumme f.eks. kundekort til Matas, Coop m.m.

Også teknologigiganter som Apple, Samsung og Google forsøger at tilkæmpe sig det vigtige, nye marked med egne mobilbetalingsløsninger og digitale tegnebøger.

Med mobilbetaling kan man både betale for indkøb og f.eks. overføre penge til andre, når man sidder på en café og skal dele regningen efterfølgende.