Mobil talerstol er stadig ledig

Endnu en rapport slår fast, at mobilannoncering herhjemme på trods af den store udbredelse af smartphones ikke rigtig rykker herhjemme.

Foto: 8135 Paulina Westerlind /Bildhus.
Læs mere
Fold sammen

Vi har hørt det mange gange før, og vi kommer helt sikkert til at høre det mange gange igen.

Der er et stort gab mellem antallet af danskere, der interagerer med brands via smartphonen og de marketingkroner, som allokeres til den mobile platform, skriver Markedsforing.dk.

Denne gang lyder budskabet i den omfattende rapport ”Mobilannoncering i Danmark” med underoverskriften ”markeds- og effektanalyse af mobilannoncering”, der har Danske Medier som afsender.

Analysen er baseret på en undersøgelse af fem danske kampagner og velkendte tal fra eksempelvis eMarketer, IAB Europe, Salesforce og Ericsson.

Rapporten er desuden baseret på input fra bureauer og andre interessenter i det mobile marktingmiljø, men ikke fra dem, der betaler gildet, nemlig annoncørerne.

Måske er det også derfor, at der i den omfattende rapport ikke optræder en ROI, eller ROMI, beregning af, hvad en annoncør har fået ud af – eller kan forvente at få ud af - en mobilkampagne.

Derimod er der flere interessante kapitler, der bl.a. omtaler mobilen som en uundværlig ”driver” tidligt i salgstragten, at mobilen øger kampagners reach, og at konvertering – også i en mobilsammenhæng – er højst prioriterede KPI.

Rapportens undersøgelse tager som nævnt udgangspunkt i fem kampagner.Alle kampagner havde en bred målgruppe, og de kørte online i august og september på henholdsvis en landsdækkende formiddagsavis og en landsdækkende tv-kanal.

Alle kampagnerne har kørt som direkte indrykning og ikke som programmatic, hedder det i rapporten.