Mobiado Luminoso - luksusmobil med safirglas

Canadiske Mobiado er ikke den mest kendte mobilproducent herhjemme. Ikke desto mindre står de bag årets første overraskelse på mobilfronten med luksusmodellen Luminoso.

Foto: Mobiado Fold sammen
Læs mere
Coveret på Mobiados nye 3G-mobil er i aluminium og rustfrit stål. Coveret og kameralinsen er dækket med ridseafvisende safirglas. Der er ingen tvivl om, at det først og fremmest er materialet, der skal friste folk med hang til smart design. Men det er nu tastaturet, der umiddelbart falder mest i øjnene - det har nemlig sit helt eget formsprog.

Mobiado Luminoso har 3G og triband GSM. Skærmen er af den såkaldte qvga-type, hvilket betyder en opløsning på 240 x 320 pixels. Det er det, de bedste telefoner bruger i dag. På bagsiden sidder et 2-megapixelkamera og et kamera til videosamtale.

Modellen understøtter hukommelseskort af typen microSD med op til 2 GB. Kortet sættes ind i telefonens ene side, så det er ikke nødvendigt at tage batteriet ud af telefonen for at skifte kort. Telefonen kan bruges som musikafspiller med de indbyggede stereohøjttalere, eller man kan bruge høretelefoner.

Også en FM-radio er der blevet plads til i Mobiados Luminoso. Systemet i telefonen er købt fra Nokia, og der er tale om Series 40 version 2, altså ikke den nyeste version.

Mobiado Luminoso sættes til salg den 15. januar, og Mobiado oplyser til Mobil, at den kommer til at koste 1.700 amerikanske dollars. Det svarer til ca. 9.700 kroner, og det uden moms.

Mobiado er en canadisk mobilproducent, der også gør det i parfumer. Du kan læse mere om producenten her