Moberg: Topchef formåede ikke at udnytte potentialet

Svigtende resultater og et stort uforløst potentiale er nogle af årsagerne til dagens fyring af koncernchef i Grundfos Carsten Bjerg, siger formand.

Foto: Andreas Beck. Tidligere direktør i Microsoft Jens Moberg og nuværende formand for Grundfos var manden der stod bag fyringen af Carsten Bjerg.
Læs mere
Fold sammen
Grundfos har i dag meddelt, at de har fyret deres koncernchef Carsten Bjerg, der nåede at sidde på posten i syv år. Ifølge koncernbestyrelsesformanden Jens Moberg skyldes fyringen, at der i længere tid har været vaklende resultater.»Vi er ikke tilfredse med indsatsen på en række strategiske områder og mener, at Grundfos har et stort uforløst potentiale,« siger han. 

»Vi mener i bestyrelsen, at der skal findes en helt anden profil til at sikre, at vi realiserer det potentiale. Derfor har vi sagt farvel til Carsten Bjerg,« uddyber han. 

Det er potentialet og udviklingen i Grundfos, der er i højsæde i bestyrelsen.  

»Markedet for pumper globalt vokser. Vi har en utrolig stærk produktportefølge og utrolig engagerede medarbejdere, der er klar til at tage det næste skridt og bygge et Grundfos, der er endnu stærkere end i dag,« siger Jens Moberg og nævner specielt et marked som USA og de voksende vækstmarkeder i verden som områder, hvor der skal sættes mere ind.

Bestyrelsen har nu sammen med et headhunterfirma sat jagten ind efter en ny koncernchef. Meldingen er, at der skal findes en chef, der er langt anderledes end Carsten Bjerg, og profilen er allerede lagt. Hvordan den profil ser ud ønsker Jens Moberg ikke at kommentere på. 

»Processen har min aller højeste opmærksomhed og jo hurtigere vi finder en, jo bedre. Omvendt er det også vigtigt, at vi sikrer kvalitet i denne proces. Min klare forventning er, at vi har en ny koncernchef ved røret inden sommerferien,« siger han. 

Hvem det bliver, er det store spørgsmål. Mange store danske virksomheder har hevet ledere ind fra udlandet det seneste stykke tid. Det er også et fokus i søgningen efter en ny koncernchef i Grundfos. 

»Vores jagt efter en ny koncernchef er dels nationalt, men så sandelig også internationalt. Det kan en dansker eller en ikke dansker. Vi vil finde den helt rigtige til jobbet,« siger Jens Moberg.  

Indtil en ny koncernchef er fundet træder netop Jens Moberg ind på pladsen sammen med de to direktører Søren Ø. Sørensen og Lars Aagaard.