Mitsubishi og Hitachi går sammen om energi

De to japanske industrigiganter Mitsubishi og Hitachi fusionerer deres respektive energi-aktiviteter.

På billedet ses Hideaki Omiya, præsidenten for Mitsubishi (v) Hiroaki Nakanishiog, præsidenten for Hitachi (h). Som netop har indgået et nyt samarbejde om et nyt energi projekt. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOSHIKAZU TSUNO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser de to virksomheder fredag morgen. Mitsubishi kommer til at sidde på 65 pct. af det ny joint-venture, mens Hitachi ejer de resterende 35 pct.

Samarbejdet skal udbygge Mitsubishis teknologi vedrørende store turbiner med Hitachis ekspertise indenfor de mindre turbineudgaver på det japanske marked i takt med, at Japan optrapper investeringerne i alternative kraftværker og udfaser de atomare anlæg.

Den nye joint-venture sigter på at blive verdens største udbyder af termisk el-udstyr og satsningen vil især foregå på de asiatiske markeder. De fælles operationer er planlagt til at begynde i 2014.

Vestas forhandler om et muligt samarbejde med Mitsubishi om udviklingen af en ny kæmpehavvindmølle. Det drejer sig om at udvikle en ny 8 megawatt-havvindmølle, som - hvis det lykkes - vil være 30 pct. kraftigere end den største, nuværende vindmølle.