Mitsubishi dropper mulighed for majoritet i MHI Vestas

Mitsubishi Heavy Industries vil ikke sætte sig tungt på havmølleselskabet MHI Vestas Offshore Wind, som det ejer sammen med Vestas.

Arkivfoto: Japans Mitsubishi Heavy Industries logo. Fold sammen
Læs mere
Foto: YURIKO NAKAO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det japanske selskab dropper nemlig at udnytte sin option til at ændre ejerandelen i MHI Vestas, fortæller Vestas i en meddelelse til fondsbørsen.

»Vi er overbeviste om, at uændret ejerskabsfordeling er den bedste måde at understøtte den fortsatte udvikling for MHI Vestas Offshore Wind og samtidig vise det stærke partnerskab og ligeværdige bidrag fra de to moderselskaber over for markedet«, siger Michisuke Nayama, President og administrerende direktør for Energy & Environment i Mitsubishi Heavy Industries, ifølge meddelelsen.

Dermed vil hver af selskaberne fortsat eje 50 pct.

»Der er et fremragende samarbejde mellem MHI og Vestas i joint venture-selskabet, hvis forretning udvikler sig i henhold til planen. Vi har fra starten sagt, at den præcise ejerskabsstruktur ikke har nogen reel indflydelse på den daglige drift, og det vil forblive tilfældet med MHI's beslutning«, istemmer Vestas' administrerende direktør, Anders Runevad.