Mitsubishi: Alt med vind foregår i Vestas-selskab

Mitsubishis udviklingsarbejde med offshore-vindmøllen Seaangel og den tilhørende hydrauliske DDT-teknologi skal ikke ses som en konkurrent til det nye joint venture med Vestas.

Foto: Thomas Lekfeldt. Jin Kato fra Mitsubishi siger til Recharge, at salg af vindmøller skal foregå i samarbejde med Vestas.
Læs mere
Fold sammen
Det siger Jin Kato, chef for Mitsubishi Heavy Industries' (MHI) vindmølleafdeling og vicedirektør i afdelingen Power Systems, ifølge branchemediet Recharge.

MHI har en aftale med den britiske udvikler SSE om at teste Seaangel-møllen og muligvis levere et væsentligt antal af den 7 MW store mølle til nogle af de store offshoreprojekter i den britiske del af Nordsøen. Men MHI kan ikke sælge vindmøller selvstændigt - det skal foregå i det endnu unavngivne Vestas-samarbejde, fortæller Jin Kato til Recharge.

- MHI har bredere aftaler med SSE. Men alt, der har at gøre med vindmøller, går til joint venturet, siger Jin Kato ifølge branchemediet.

Joint venturet vil i første omgang færdigudvikle og sælge Vestas V164-8,0 MW-mølle. På længere sigt er det MHI's håb, at den hydrauliske DDT-teknologi kan blive en del af møllen og dermed et ekstra produkt inden for samarbejdet, skriver Recharge.

Teknologien - som blandt andet går ud på at have færre elementer i møllehuset, som dermed bliver lettere - har blandt andet den fordel, at den nemt kan skaleres op til større møller i fremtiden, påpeger MHI-kilder over for branchemediet.