Mistanken breder sig i Bagger-sag

Hidtil har mistanken i IT Factory svindelsagen udelukkende rettet sig mod Stein Bagger. Men nu åbner myndighederne døren på klem for at andre kan blive inddraget – herunder bestyrelsesformand Asger Jensby.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I flere uger har politiet holdt fast i, at det udelukkende er tidligere direktør i It Factory, Stein Bagger, der er under mistanke i svindelsagen. Men nu begynder mistanken at brede sig.

Ifølge Jyllands-Posten rettes søgelyset nu også mod fem meddirektører, IT Factorys revisionsfirma KPMG og den tidligere bestyrelse, med nu afgåede formand Asger Jensby i spidsen.

”Lige nu er det kun Stein Bagger, som er sigtet, men man kan sagtens forestille sig, at vi skal tale med en række personer i selskabets ledelse, ” siger anklager i IT Factory-sagen, vicestatsadvokat Per Justesen til Jyllands-Posten.

Også Boris Frederiksen, der er kurator i sagen skærper tonen, når det handler om, hvorvidt Stein Bagger skal sidde alene på anklagebænken.

”De prioriterede opgaver er for øjeblikket at få klarlagt forløbet om revisionen i forhold til revisor og bestyrelse for at vurdere, om der er noget de kan kritiseres for,” siger han til Jyllands-Posten.

Bagmandspolitiet har afhørt 25 personer i IT Factory-svindelsagen, og hele den tidligere ledelse er blandt de afhørte.