Mistænkt dansker i OW Bunker har fået inddraget sit pas

Den formodede bagmand i svindelsagen i O.W. Bunker er i Danmark og har fået sit pas inddraget

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hovedmistænkte i svindelsagen i Danmark er vendt tilbage til Danmark, hvor han har fået inddraget sit pas.

Sammen med en lokal ansat har han ifølge OW Bunker angiveligt stået bag bedrageri for op mod 750 mio. kr. i det danske selskab.

"Han er i Danmark og hans pas er inddraget. Det tyder på, at han har en vis interesse i at blive i Danmark for ikke at blive straffet i Singapore," siger en centralplaceret kilde.

Ifølge branchemediet Shippingwatch ankom medarbejderen i går fra Singapore for at fortælle om svindelen til sin chef i Danmark.

"Vi ved ikke, hvorfor han kom og fortalte om sagen. Vi kan heller ikke udtale os mere præcis om, hvad der er foregået, da der foregår politiundersøgelser lige nu," siger bestyrelsesformand Niels Henrik Jensen til Shippingwatch.

Sent torsdag aften kunne DR dog fortælle, at de ledende medarbejdere fra selskabets datterselskab i Singapore afviser at have begået bedrageri over for virksomheden.

Angiveligt er svindelen systematisk sket over en seks måneder lang periode. Det har kostet O.W. Bunker et tab på 750 mio. kr. - penge, som kilder vurderer bliver meget svære at få tilbage for selskabet.

Uafhængigt af svindelsagen har O.W. Bunker meddelt fondsbørsen om et stort tab på fejlslagen spekulation i olie. I den del er der tabt 900 mio. kr.  og medarbejderne Jane Dahl Christensen, der sad med ansvaret for risk management, er afskediget. Den fyring har ingen forbindelse til svindelen i Singapore.

Sagerne kommer efter to nedjusteringer har kostet O.W. Bunkers aktiekurs dyrt. Siden onsdag middag har aktien været suspenderet.