Minkavlere kan varme sig på kold vinter i Kina

Efter drastiske fald i minkpriserne i løbet af 2014, har landets minkavlere ved årets januar-auktion kunne glæde sig over, at kineserne igen er på jagt efter danske pelse.

Prisen på minkskind stiger igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

Efter at sidste vinter var mild i Kina, har denne sæson budt på noget koldere vejr.

Og det er ifølge Kopenhagen Fur, der er verdens største pelsauktionshus, én af forklaringerne på, at prisen på danske minkskind igen er på vej op, efter en periode med krise i branchen.

»Vi har fået en stærk start på den nye salgssæson. Meldingerne fra den kinesiske pelsbranche er ganske positive efter sidste sæsons prisjustering, som har givet plads til nye aktører og nye kunder i pelsbutikkerne,« skriver bestyrelsesformand hos Kopenhagen Fur, Tage Pedersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Generelt har kineserne penge mellem hænderne, og de er også klar til at bruge dem.

Kopenhagen Fur har netop holdt sin januar-auktion. Og her var resultatet, at prisen på mink steg med 10 procent. Prisen på danske minkskind endte på 420 kroner, sammenlignet med 328 kroner, som var den gennemsnitlige pris på udenlandske minkskind.

En del af forklaringen på de stigende minkpriser er dog, at dollaren er blevet styrket. Og der er stadig lang vej til toppen i 2013, hvor den gennemsnitlige minkpris nåede op i 622 kroner per skind, hvorefter den faldt igen til knap 300 kroner per skind i juni sidste år.

Det betød, at Kopenhagen Furs resultat for regnskabsåret 2014 (som er forskudt og gælder til og med november) styrtdykkede med 68 procent og landede på cirka 140 millioner kroner.

Selvom kineserne er begyndt at vende tilbage til danske pelse, er der stadig problemer på andre markeder. Rusland er et andet vigtigt marked, men rublens nedtur har betydet, at de russiske forbrugere er tilbageholdende. Derimod går det bedre i USA og Europa, skriver Kopenhagen Fur.

»Lige nu er Rusland, som traditionelt er et stort pelsmarked, væk, og at udviklingen alligevel er positiv siger noget om den fornyede styrke i den kinesiske efterspørgsel,« siger Tage Pedersen.

Der blev solgt 3,3 millioner minkskind på januar-auktionen, hvor omsætningen landede på 1,34 milliarder kroner.