Ministre skal grilles i CO2-skandale

Lykke Friis og Troels Lund Poulsen skal nu svare på spørgsmål, om deres viden omkring den omfattende svindel med CO2-kvoter.

Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To fremtrædende ministre, skal nu svare på spørgsmål omkring deres kendskab til den omfattende svindel med CO2-kvoter.

Ministrene skal svare på spørgsmål i Folketinget i dag onsdag og såvel klimaminister Lykke Friis (V) og skatteminister Troels Lund Poulsen (V) er kaldt i samråd senere på måneden.

Danmark blev på kort tid centrum for svindlen med kvoterne, fordi Energistyrelsen, der udsteder licenser til handel med kvoter, ikke tjekkede, hvem der søgte om licens til at handle med kvoterne.

Det betød reelt en åben dør for svindlere fra hele verden, der fik licens via Danmark og siden lavede en slags CO2-momskarrussel, der endte med svindel af penge fra en række statskasser for et beløb på omkring 38 mia. kr.

Trods advarsler, reagerede de danske myndigheder først meget sent og siden har ingen ministre, herunder tidligere klimaminister Connie Hedegaard, ville stå ved deres kendskab til sagen.

Berlingske Business skrev tirsdag, hvordan Bagmandspolitiet i sidste uge havde foretaget ransagninger flere steder i Danmark i jagten på CO2-svindlere. De danske ransagninger var en udløber af en koordineret europæisk indsats mod CO2-svindlerne.