Ministers kalender stort set tom

I de seneste seks år som videnskabsminister og øverste chef for den danske telebranche har Helge Sander (V) kun mødtes syv gange med teleselskaberne. Et enkelt år var der slet ingen møder.

Videnskabsminister Helge Sander Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Selv om han er førstemand for en branche, der omsætter for flere end 200 milliarder kroner og beskæftiger over 100.000, har videnskabsminister Helge Sander (V) de seneste seks år blot holdt syv formelle møder med telebranchen.

Det viser aktindsigt i ministerens kalender, og det afføder stor utilfredshed i Dansk Industri, Danmarks største erhvervsorganisation, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Vore medlemmer ser et klart behov for, at der skal ske noget. De savner politiske visioner og engagement i erhvervet, der har stor økonomisk betydning for Danmark,« siger Tom Togsverd, direktør for DIs brancheorganisation for IT og tele, ITEK, til avisen.

Også undren i Dansk Metal

Også Dansk Metal, som organiserer store dele af blandt andre TDCs teknikere, er uforstående over, at vindmøllebranchen i den grad optager Helge Sander, mens telebranchen stort set ikke får ham i tale.

»Forudsætningen for at udvikle mange andre industrier er, at der eksisterer teknologiske tjenester og ydelser, som kan være med til at skabe den udvikling og innovation. Derfor er IT- og telebranchen en vigtig sektor, som fortjener langt større politisk opmærksomhed,« siger Per Påskesen, forbundssekretær i Dansk Metal, til avisen.

Helge Sander selv siger, at han ikke har hørt kritikken før, og hans ministersekretariat skriver i aktindsigten, at den tomme mødekalender ikke giver »et retvisende billede af ministerens« kontakt til branchen.

Tog to måneder at gennemgå kalenderen

Det er teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult, som har bedt om aktindsigt i Helge Sanders kalender. John Strand undrer sig over ministerens og ministeriets melding om, at kalenderen ikke skulle være dækkende for ministerens aktiviteter på teleområdet.

»Det har taget ministeriet to måneder at gennemgå hans kalender, og jeg har oven i købet skrevet tilbage og spurgt, om det var en fejl, at der i 2004 ikke blev holdt et eneste møde. Ministeriet har ikke svaret endnu. Og meget tyder på, at ministeren ikke læser aviser. Ellers kan han ikke være uvidende om den megen kritik, der har været rejst,« siger John Strand til Business.dk.