Ministerium afviser lukning af Statens IT

Regningen for fælles IT-center for 15 ministerier er løbet løbsk, men det skal ikke lukke, siger Finansministeriet. Det vil også være pokkers ærgerligt, mener Dansk IT.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det store, fælles IT-center for alt i staten, Statens IT, bliver ikke lukket, sådan som det hele tirsdag morgen har forlydt.

»Det passer ikke,« siger kommunikationschef Søs Marie Serup fra Finansministeriet til Computerworld.

Meningen er at samle al statens IT-drift for 15 ministerier og 46.000 brugere et centralt sted. Indskuddet var en halv milliard kroner. Statens IT har sammenlagt 650 medarbejdere, og forventningen var at spare 425 millioner kroner om året. Radioavisen meddelte imidlertid i morges, at finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil stoppe Statens IT, fordi nye beregninger viser, at det bliver dobbelt så dyrt som planlagt at samle det hele.

En måneds pause

Lars Mathiesen, formand for organisationen Dansk IT, der samler IT-professionelle uden for selve IT-verdenen, finder det fornuftigt at stoppe op - men håber bestemt ikke, at Statens IT bliver lukket.

»Statens IT var et godt initiativ, og Statens IT er et godt initiativ. Selvfølgelig er det rart at have alle oplysninger, når man starter et nyt initiativ, men det sker jo, at man bliver klogere undervejs. Og Finansministeriet har nu bevilget sig selv en måned til at revurdere projektet. Det er for mig at se langt bedre end blot at gå i Finansudvalget og bede om en tillægsbevilling. Men det vil da være pokkers ærgerligt, hvis der så senere skal lukkes. Selvfølgelig kan man gennemføre dette - men der er mange måder at gøre det på. Det er grundlæggende godt for samfundet,« mener han.