Minister vil stramme hvidvaskgrebet efter Nordeas talrige brud

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vil allerede søndag mødes med forligskredsen bag bankpakkerne for at se på øgede stramninger på hvidvaskområdet, siger han til FinansWatch.

Erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Det går ikke upåmærket hen på Christiansborg, at Nordea nu endnu engang har fået tilsynsmyndighederne på nakken for at bryde hvidvaskningslovgivning.

Således går erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) ind i sagen og vil allerede nu på søndag begynde at drøfte eventuelle stramninger på hvidvaskningsområdet.

Det skriver FinansWatch.

»Når jeg læser Finanstilsynets politianmeldelse, så synes jeg, at der er tale om en meget alvorlig sag, med talrige overtrædelser af reglerne og en lang række påbud. Så jeg synes, det er nødvendigt, at vi nu må se på, om der skal laves yderligere opstramninger på hvidvaskområdet. Jeg har indkaldt forligskredsen bag bankpakkerne til møde om hvidvaskområdet på søndag,« siger Troels Lund Poulsen til FinansWatch.

Nordea har tidligere fået massive bøder på op til 50 millioner svenske kroner af det svenske finanstilsyn for at bryde hvidvaskningsloven, men det danske finanstilsyn har ikke bemyndigelse til at uddele bøder på dette område. Derfor kan tilsynet alene anmelde Nordea til SØIK også kaldet bagmandspolitiet.

Også landets største bank, Danske Bank, har haft problemer med at leve op til reglerne på hvidvaskningsområdet efter Finanstilsynets opfattelse. Således anmeldte tilsynet i marts  i år Danske Bank til politiet for manglende overholdelse af reglerne.