Minister vil stoppe for pipfugleaktivering

Langt flere ledige skal aktiveres i virksomheder frem for på "tåbelige pipfuglekurser", varsler beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være slut med at sende ledige på kursus i at bygge med Lego eller

finde den fugl, der matcher deres personlighed.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) lancerer nu en firepunktsplan for bedre aktivering, fordi hun langt fra er tilfreds med kommunernes aktiveringsindsats, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Jeg har hørt om alt for mange pipfuglekurser eller find-din-farve-kurser, og

det er hverken godt for de ledige eller samfundet. Så nu skal vi se på, hvordan vi får mest muligt ud af aktiveringskronerne, siger hun.

Planen består bl.a. af en kulegravning af kommunernes aktiveringsindsats og et løfte om, at flere ledige skal aktiveres på rigtige virksomheder frem for på "meningsløse" kurser og kommunale projekter.

Regeringen vil bruge 200 mio. kr. på konsulenter, der skal skaffe flere arbejdspladser til ledige i danske virksomheder. Og kommunerne skal have støtte til, hvordan de kan gøre aktiveringen mere virksomhedsrettet.

I kommunernes forening, KL, mener formand for løn- og personaleudvalget,

Michael Ziegler (K), at udspillet rummer gode takter.

- Men det kan ikke udrydde den meningsløse aktivering, vi ser nogle steder. For den skyldes de firkantede regler for, hvem der skal aktiveres, hvordan og hvornår, som regeringen selv har lavet, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/