Minister vil have DR til at indføre login på netmedier

Kulturminister Bertel Haarder kræver, at DR skal følge dagbladenes ønske om at gøre det sværere at bruge dr.dk.

Kulturminister Bertel Haarder råder nu DR til, at man fjerner anstødssten frivilligt, så det ikke bliver et emne i en kommende valgkamp. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DR risikerer politiske indgreb i sin bevægelsesfrihed, hvis ikke man gør det mere besværligt for danskerne at bruge licensbetalte netmedier. Sådan lyder den indirekte advarsel fra kulturminister Bertel Haarder ifølge Politiken.

Ministeren vil gøre det nemmere for private medier at drive forretning på internettet i konkurrence med DR.

»Mit råd til DR er, at man bør fjerne anstødssten frivilligt og i god tid frem for at få DR til at blive et emne i en kommende valgkamp. Det vil jeg fraråde,« siger Bertel Haarder.

Ministeren øger dermed det pres, som det borgerlige flertal i Folketinget siden sommerferien har lagt på DR for af konkurrencehensyn at indføre login, ligesom de fleste private medier allerede har gjort.

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn ønsker ikke at kommentere Bertel Haarders opfordring.

Interesseorganisationen Danske Mediers direktør Ebbe Dal forventer dog, at DR følger opfordringen og leverer et forslag til login kort efter et bestyrelsesmøde i Danske Medier 10. december.

Danske Medier har foreslået, at det eneste, der skal være frit tilgængeligt på licensbetalte netsider hos DR og TV2s regioner skal være »generelle nyheder i omfang svarende til nyhedsrapporteringen på tekst-tv.«

Alt andet skal så kræve login for eksempel i form af licensnummer og koddeord, lyder forslaget ifølge Politiken.