Minister vil gribe ind over for prisstigninger på realkreditlån

De seneste år er prisen på boligejeres realkreditlån steget så meget, at erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) truer med at gribe ind.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen truer nu med at gribe ind over for realkreditselskaberne.

De seneste år er der blevet skruet så meget op for prisen på boligejeres realkreditlån, at det ifølge ministeren må være nok, skriver Jyllands-Posten.

»Der er ikke givet carte blanche til at hæve bidragssatserne år efter år. Jeg holder derfor nøje øje med udviklingen. Hvis realkreditinstitutterne nu er så solide, at de også kan betale udbytte, forventer jeg, at det på sigt vil smitte af på deres gebyrer og bidragssatserne,« siger Henrik Sass Larsen til avisen.

Han har tidligere haft forståelse for, at selskaberne efter finanskrisen har været nødt til at hæve priserne, men nu tjener bankerne imidlertid så mange penge, at de endda kan udlodde store tocifrede milliardbeløb til deres ejere.

Sidste år betalte boligejerne 18,4 milliarder kroner i bidragssatser, hvilket er en stigning på 60 procent siden 2010. Det svarer til 6,9 milliarder kroner. Mere konkret betyder det, at et flekslån på en million kroner er steget fra 5.000 til 8.500 kroner i årlig bidragsbetaling.

Branchen stiller sig dog uforstående over for ministerens melding, skriver Jyllands-Posten.