Minister: Vigtigt med stærk profil i spidsen for Danske Bank

Det danske samfund har brug for, at Danske Bank klarer sig godt, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) fastslår, at det er afgørende med en kompetent person i toppen af Danske Banks ledelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) fastslår, at det er afgørende med en kompetent person i toppen af Danske Banks ledelse.

Reaktionen kommer, efter at banken mandag morgen valgte at skifte ud på topposten, hvor Thomas Borgen er udnævnt til ny administrerende direktør i stedet for Eivind Kolding.

»Det er ekstremt vigtigt, for hvis banken klarer sig godt, er det både positivt for banken selv, men det er også godt for det danske samfund,« siger Henrik Sass Larsen til Radio24syv.

Danske Bank er Danmarks største og således også på listen over de banker, som er så store, at det får alvorlig betydning for dansk økonomi, hvis de krakker.

Sass Larsen vil ikke forholde sig til den konkrete afskedigelse af Eivind Kolding, men han har fuld tillid til, at bankens ledelse kan udpege den rigtige til jobbet, siger han til Radio24syv.

Eivind Kolding, som fik halvandet år som topchef i Danske Bank, bliver erstattet af nordmanden Thomas F. Borgen, der kommer fra en stilling som direktør for bankens Corporate & Institutional Banking.

Bestyrelsesformand Ole Andersen siger i en pressemeddelelse, at fyringen ikke skyldes bankens økonomiske udvikling.

»Bestyrelsen har vurderet, at det - trods Eivind Koldings mange faglige og menneskelige kvaliteter - i denne fase er nødvendigt at have en administrerende direktør med dybere bankkompetencer. Derfor har vi udpeget Thomas F. Borgen som ny administrerende direktør«.

Kursen på Danske Banks aktie er mandag formiddag steget til højeste niveau i mere end to år.