Minister uenig med Dansk Avis Omdeling

Udlængeservice har ikke bekræftet over for Dansk Avis Omdeling, at udenlandske bude må være op til 12 uger om at opnå en gennemsnitlig arbejdsuge på de lovpligtige 30 timer. Det oplyser integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) til Folketingets integrationsudvalg.

Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun afviser dermed en del af Dansk Avis Omdelings udlægning af den kontroversielle sag om forholdene for polske og rumænske avisbude. DR anklagede for nylig Dansk Avis Omdeling for at ikke at give nok arbejde til de østeuropæiske bude, som man har fået til landet for at løse udfordringerne på distributionsområdet.

Dansk Avis Omdeling har hele tiden fastholdt, at man har overholdt reglerne. Virksomheden mener, at man på grund af særlige omstændigheder må udvide den periode, hvor den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid på 30 timer beregnes ud fra, fra de normale 4 til 12 uger. En tolkning, som man hævder, at Udlændingeservice har bekræftet er korrekt.

Det holder man fast i trods ministerens udmelding.

”Vi afventer stadig et svar fra Udlændingeservice, som, vi stadig mener, har bekræftet, at gennemsnitsberegningen må gennemføres over 12 uger,” siger bestyrelsesformand for Dansk Avis Omdeling, Bjarne Munck, til Business.dk.

Han undrer sig over udmeldingen fra Birthe Rønn Hornbech.

”Vi har nu henvendt os til ministeren og endnu engang og forklaret, at vi har handlet på en ordentlig måde i denne sag. Vi er i tvivl om, hvorvidt hendes udmelding sker på baggrund af de nødvendige informationer,” siger Bjarne Munck.

Dansk Avis Omdeling ejes af JP/Politikens Hus sammen med Syddanske Medier, der delvist ejes af Det Berlingske Officin.