Minister sender udskældt reklameafgift til tælling

Den grafiske branche jubler efter, at skatteministeren har indkaldt til nye politiske drøftelser om den omdiskuterede reklameafgift. Dermed kan den blive afskaffet, inden den er trådt i kraft.

ARKIVFOTO: Skatteminister Benny Engelbrecht i samråd. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter pres fra den grafiske branche og eget politisk bagland indkalder skatteministeren til nye drøftelser om den omdiskuterede reklameafgift. Dermed åbner han døren for, at den kan afskaffes, inden den er trådt i kraft.

”Når jeg hører forligspartiernes bekymringer, så tager jeg dem naturligvis alvorligt. Derfor synes jeg, det er naturligt at invitere til en fornyet grundig drøftelse. Men jeg må selvfølgelig understrege, at en eventuel afskaffelse kræver, at vi finder den nødvendige finansiering”, udtaler skatteminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

Reklameafgiften indgik i Finansloven for 2012, som SF og Enhedslisten stod bag. Loven blev vedtaget i Folketinget i december 2012, men den skulle godkendes i EU, inden den kunne træde i kraft. EU godkendte afgiften i sommeren 2014 med justeringer. Derefter har det været planen at fremsætte lovforslaget til januar næste år med ikrafttræden midt på året.

Men efter kritik fra eget politiske parti satser Benny Engelbrecht ikke længere på at fremsætte lovsforslaget i januar. Nu meddeleler skatteministeren, at lovforslaget først bliver fremsat til marts. Således kan politikerne, erhvervsliv og interesseorganisationer tage endnu en runde drøftelser om de reklameafgifter, som ifølge regeringens beregninger skulle give et provenu på cirka 400 mio. kroner pg lette miljøbelastningen, men som samtidig ifølge Grafisk Arbejdsgiverforening kunne koste 600 arbejdspladser.

Ministerens nye beslutning bliver af netop Grafisk Arbejdsgiverforening fremlagt som en sejr over reklameafgiften. Her håber man, at afgiften nu bliver skrottet én gang for alle.

”Jeg er meget glad for, at regeringen nu går forrest og tager aktivt fat om denne her afgift for at fjerne den. Nedlæggelsen af denne afgift vil få enorm betydning for den grafiske branche,” udtaler Thomas Torp, administrerende direktør i Grafisk Arbejdsgiverforening, der har mere end 500 medlemmer i den danske grafiske branche, i en pressemeddelse.

Han opfordrer Enhedslisten og SF til »at hjælpe skatteministeren med at gøre det eneste rigtige«. Det er netop de to partier, som nu igen skal drøfte afgiften med skatteministeren.