Minister raser over nye forsøg på at udnytte rentefidus

Klima- og energiministeren har opfordret fjernvarmeselskaber til at droppe renteregninger i milliardklassen til forbrugere. Nu har Energitilsynet modtaget 17 nye ansøgninger.

Arkivfoto: Klima- og energiminister, Lars Christian Lilleholt (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) har varslet en række stramninger på fjernvarmeområdet for at stoppe en rentefidus, der står til at koste hundredtusinder af fjernvarmekunder et milliardbeløb. Midt i ministerens arbejde for at komme varmekunderne til hjælp har 17 fjernvarmeselskaber imidlertid ansøgt Energitilsynet om lov til at udskrive nye renteregninger for 2017 og 2018, afslører et notat fra tilsynet. Det skriver Finans.

»Jeg må sige, at jeg er forundret,« siger Lars Christian Lilleholt til Finans.Han hæfter sig især ved, at de mange ansøgninger dukkede op, mindre end 48 timer før at den første stramning af reglerne trådte i kraft.

»Det rejser virkelig spørgsmålet, om selskaberne har egne eller forbrugernes interesser for øje,« siger energiministeren.

Det kommunalt ejede DIN Forsyning leverer fjernvarme i Esbjerg og Varde og er blandt de nye ansøgere. Selskabet afviser dog over for Finans at have spekuleret i reglerne for den såkaldte indskudskapital, der står bag renteregningen til varmekunderne.De nye ansøgninger gør, at fjernvarmekunder nu står over for en ekstraregning på i alt 3,5 mia. kr., uden at de af den grund får mere varme i radiatorerne.