Minister "positiv" over bankløsning

I kølvandet på Spar Lokkands kollaps roser erhvervs- og vækstministeren løsningen, hvor Jyske Bank overtager kunderne.

Annette Vilhelmsen, formand for SF og erhvervs- og vækstminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Finanssektoren i Danmark fik fredag en rystetur med nyheden om, at Sparekassen Lolland giver op og at kunderne bliver overtaget af Jyske Bank.

I en kort kommentar til nyheden kalder erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) det positivt, at der er fundet en løsning, hvor kunderne i Spar Lolland ikke bliver ladt helt i stikken.

"Spar Lolland har, som det også har været fremme i offentligheden, gennem længere tid arbejdet på at finde en løsning på de udfordringer sparekassen har været ramt af," siger Annette Vilhelmsen og tilføjer:

"Jeg finder det positivt, at der er fundet en privat løsning, som sikrer, at Jyske Bank fører bankaktiviteterne videre og ingen indskydere og simple kreditorer lider tab."

At kunderne kan få lov til at komme over til Jyske Bank er dog ikke ensbetydende med, at ingen lider tab på bankkrakket. Aktionærerne kan blandt andet se deres investering forsvinde som dug for solen. Om det i sidste ende vil føre til et søgsmål mod Jyske Bank - som det er set i andre bankkrak - er endnu uvist.