Minister: Ny prisportal kan skærpe konkurrencen i realkredit

Stigende bidragssatser på realkreditlån siden finanskrisen har ved flere lejligheder fået kritikere til at efterlyse politisk indblanding. Det er dog ikke noget, som erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) på nogen måde er tilhænger af.

Skatteminister Karsten Lauritzen, finansminister Claus Hjort Frederiksen, statsminister Lars Løkke Rasmussen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen præsenterer "Bedre balance - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder". Det gør de i Statsministeriet i København torsdag den 1. oktober 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg kommer til at følge udviklingen i bidragssatserne, men jeg vil også slå fast, at jeg er hverken tilhænger af prisregulering eller af loft over bidragssatserne. Det hører ikke til i en markedsøkonomi. Hvad der til gengæld hører til i en markedsøkonomi er konkurrence og kamp om kundernes gunst, sagde Trols Lund Poulsen på Realkreditrådets årsmøde torsdag.

I forhold til sidstnævnte glædede han sig over den snarlige etablering af en prisportal for boliglån. Den kan være med til at skubbe på en sund konkurrence, mener ministeren, som til dels tilskriver de stigende bidragssatser skærpede sektorkrav oven på finanskrisen.

- Udviklingen er blandt andet en konsekvens af, at der i kølvandet af finanskrisen er kommet en del nye krav og reguleringstiltag, men det skyldes også et ønske om at få flere boligejere væk fra de mest risikofyldte lån over i det mindre risikable låntyper, sagde Troels Lund Poulsen og tilføjede:

- Jeg kan kun bifalde, at I gennem jeres prispolitik har skubbet på en udvikling i retning af mindre risikable låntyper.