Minister kræver redegørelse fra Arbejdstilsynet om Siemens

Oplysningen om arbejdsforhold hos Siemens bekymrer beskæftigelsesministeren, som kræver redegørelse.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Det er meget bekymrende, at mindst 64 ansatte hos Siemens Wind Power i Brande ifølge DR Nyheder er blevet kronisk syge af deres arbejde, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).

Ministeren har derfor bedt Arbejdstilsynet om en redegørelse af sagen:

- Herunder også med fokus på myndighedernes rolle og om der er erfaringer, som giver anledning til at ændre i praksis og regler, skriver ministeren i en mail til Ritzau.

- Det er vigtigt, at vi tager ved lære af sager som denne, for man må ikke blive syg af at gå på arbejde i Danmark. Derfor vil jeg også, når redegørelsen fra Arbejdstilsynet foreligger, invitere Folketingets partier til en gennemgang af sagen, tilføjer han.

Jørn Neergaard Larsen lægger op til et servicetjek af reglerne på området.

- I de seneste år har vi haft fokus på at kontrollere virksomhederne ud fra en mere risikobaseret tilgang. I udvælgelsen af virksomheder skal Arbejdstilsynet også anvende oplysninger om arbejdsskadesager, skriver ministeren i en mail til Ritzau.

- Jeg mener blandt andet, vi må se på, om det i lyset af den aktuelle sag skal gøres endnu skarpere, og om reglerne virker rigtigt i forhold til de certificerede virksomheder, siger han.

Ifølge DR Nyheder har Arbejdsskadestyrelsen de seneste ti år afgjort, at mindst 64 medarbejdere hos Siemens Wind Power i Brande er blevet kronisk syge af deres arbejde.

De ansatte har blandt andet fået eksem og astma af at arbejde med de kemiske stoffer epoxy og isocyanater, som Siemens Wind Power bruger i produktionen.

Siemens Wind Power erkender over for DR Nyheder, at situationen er uacceptabel.

- 64 folk, der kommer til skade under arbejde hos os, er 64 for meget. Det skal vi ikke have. Vi arbejder meget med det, og det skal ned på nul, siger Rasmus Windfeld, pressechef hos Siemens Wind Power, til DR Nyheder.

/ritzau/