Minister kalder Googles overvejelser om datacenter et scoop

Klimaminister glæder sig over Googles overvejelser om at oprette et nyt datacenter i Aabenraa.

Google købte i juni i år en 73,2 hektar stor grund i Fredericia med samme hensigt. Scanpix/Patricia De Melo Moreira/arkiv Fold sammen
Læs mere

Google har købt en grund på 131 hektar ved Aabenraa. På grunden overvejer selskabet at oprette et nyt datacenter. Det oplyser Google i en pressemeddelelse, der vækker glæde i regeringen.

»Det er et scoop for Danmark. Når de vælger Danmark, skyldes det høj forsyningssikkerhed, masser af grøn el, og at vi har nogle af Europas laveste elpriser på erhverv,« siger energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt.

I pressemeddelelsen oplyser Google dog, at de ikke har planer om at bruge grundene på nuværende tidspunkt. De forventer heller ikke at tage nogen beslutninger om det i den nærmeste fremtid.

»Men vi vil gerne sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det, siger Helle Mayor, kommunikationsansvarlig for Google Danmark.«

Men Lars Christian Lilleholt glæder sig over, at Danmark er en del af selskabets overvejelser i fremtiden.

»Alene det at de overvejer det viser, at når så store selskaber som Google overvejer at investere, så ligger Danmark højt,« siger Lars Christian Lilleholt.

Et datacenter er et serverrum i meget stort format. Det indeholder en virksomheds eller en myndigheds servere, som holder gang i produktion, salg eller forskellige platforme - såsom Googles søgemaskine eller Apples iTunes.

Oprettelsen af datacentre skaber mange arbejdspladser i byggefasen, men når centrene står færdige, beskæftiger de ikke lige så mange folk. Lignende datacentre forventes at skabe omkring 80 faste arbejdspladser.

»Men det skaber også et meget positivt image omkring Danmark, når selskaber som alle kender, vælger at basere sine aktiviteter, og det kan medføre, at andre selskaber gør det samme,« siger Lilleholt.

Facebook offentliggjorde tidligere i år også planer om et datacenter ved Odense, og Apple er i gang med at bygge et datacenter i Viborg.

/ritzau/